Hur mycket kostar en badrumsrenovering i Stockholm?

Pris på badrumsrenovering?

Att renovera ditt badrum i Stockholm är inte bara något som kan ge dig en hel del glädje, det kan även innebära att värdet på ditt hem ökar en hel del, och kan därför vara en lönsam affär även rent ekonomiskt. Dock är en badrumsrenovering ett ganska stort projekt, så det är bra att vara väl förberedd, både när det gäller att uppskatta din badrumsrenovering kostnad samt för att få en realistisk bild av hur slutresultatet kommer att se ut. Här kommer några förslag på hur du kan räkna ut den badrumsrenovering kostnad det kan komma att röra sig om i ditt fall:

Börja med att bestämma dig för vad du vill ha i det nya badrummet. Fundera sedan på om något du redan har kan användas, eller om allt behöver köpas nytt. En del väljer att behålla delar som inte blivit lika slitna som andra, som t.ex. en toalettstol, ett skåp eller liknande. Om detta inte går, skriv en lista på allt som behöver installeras i det nya badrummet.

När detta är gjort, bör du även mäta ditt badrum för att ta reda på hur stor yta det rör sig om. Detta är nämligen en faktor som alla hantverkare som utför renoveringar kommer att fråga dig om. Kontakta sedan helt enkelt några hantverkare eller företag som utför renoveringar av det här slaget, för att få en offert av dem. Om du kan tänka dig att göra delar av arbetet själv, är detta givetvis något du bör ha i åtanke i detta skede, men tänk på att särskilda krav ställs på badrumsrenoveringar, på grund av de höga riskerna för våtskador och liknande. Detta gör att den som inte har någon som helst erfarenhet av badrumsrenovering i regel bör undvika detta.

Hantverkaren eller företaget kommer sedan att berätta för dig vilka material du bör skaffa för renoveringen. Vissa av dem kan hjälpa dig med att köpa in material, och om så är fallet, bör du kunna få en prisoffert även för materialet av dem. Om de inte kan göra detta, bör du istället kontakta en bygghandel, för att se vad de tar för materialet du behöver. Skriv ned alla priser, och jämför priserna mellan några olika bygghandlar, samt eventuellt några bygghandlar på nätet, eftersom priserna kan skilja sig åt en hel del.
När du sedan har fått både arbetskostnaden och materialkostnaden klart för dig, bör du ha en rimlig bild av vad en badrumsrenovering kostnad bör ligga på i ditt fall.